gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми по родопски

Катми по родопски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9563k
Катми по родопски
Снимка: Севда Андреева
1 / 7
21/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции12
"Днес ще ви представим тези пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта от кърджалийско"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.

Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.

В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.

Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.

Сервираме топли.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: