Инегьол кюфте

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
22/03/2016
"Не се сдържахме да не споделим с вас тези просто невероятни кюфтенца от турската кухня, които се приготвят с телешка и агнешка кайма, ароматни подправки и лимонов сок"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 968
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 1 кг. двойно смляна
  • агнешка кайма - 500 г двойно смляна
  • вода - ½ ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 2 филии сух
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Смесваме в дълбок съд каймата с предварително накиснатите във вода и изцедени филии хляб и водата, след което разбъркваме сместа 10 минути.

Покриваме с фолио за свежо съхранение и поставяме в хладилник за 24 часа.

На сутринта към сместа добавяме содата, разбъркана с лимоновия сок, смлените лук и чесън, както и останалите подправки.

Разбъркваме каймата за още 10 минути. От нея оформяме кюфтета. Прибираме кюфтетата в хладилника до вечерта.

Изваждаме кюфтетата 10 минути преди да ги приготвим. Пържим ги в тефлонов тиган без мазнина или на скара.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар