Многолистни пържени банички

23/03/2016
Мария Георгиева
отМария ГеоргиеваЧирак5310053
"Вкусни и икономични банички за добър старт на всеки ден "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо4 476
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - около 1 кг
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • вода - 400 мл хладка
  • олио - или стопена свинска мас
  • Плънка
  • яйца
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в тава и в средата направете кладенче, в което се сипват оцетът и солта.

Прибавете водата и замесете средно меко тесто, което се оставя да почине 20-тина минути. Разделете го на 9 топки и ги разточете на кори с големината на чиния. Направете три купчинки от по три кори.

На всяка една купчинка първата кора се намазва с олио, поставя се втората и пак се намазва, слага се третата, която обаче не се намазва. По същия начин направете и другите две купчинки. Вземете една от тройките кори и разточете на тънък правоъгълник.

Поръсете с мазнина и разпределете плънката върху едната половина на образувалия се правоъгълник, а с другата половина захлупете плънката. Притиснете леко, за да може да излезе въздуха и внимателно минете с точилката.

С капак на тенджера минете по периферията, като не трябва да се натиска. По този начин ще се прищипят двата края, за да се запечата. След това изрежете кората с капака, като вече натискате.

По същия начин процедирайте с другите две тройки от корите. Пържете ги в сгорещено олио до зачервяване. След това ги сложете в съд с капак, за да се задушат.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар