Кекс-баница

DianaDiana
Чирак
61363844671
Кекс-баница
Снимка: Diana
1 / 3
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Какво ще кажете за една пухкава баница приготвена в кекс форма, която освен оригинална е и много вкусна, и лесна"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кори за баница - 300 г
  • сирене - 250 г (смес от краве сирене, кашкавал и пармезан)
  • олио - 60 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. пикантина за супи (по желание)
  • черен пипер - щипка
  • масло - за формата
  • галета - за формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и бакпулвера. Настържете сирената. Разбийте яйцата. Прибавете при тях брашното с бакпулвера и настърганите сирена.

Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Корите за баница нарежете на тънки лентички или накъсайте на малки парченца. Разделете ги добре да не се слепват. Прибавете ги при яйчената смес и отново разбъркайте добре.

Стопете малко количество масло и намажете правоъгълна форма за кекс. Поръсете формата с галета, така че да полепне по всички страни на формата и внимателно изтупайте излишното.

Разпределете кексовата смес. Печете баницата в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Понякога намазвам корите с масло и ги слепям по три, след което ги препичаме във фурната до получаване на златист цвят.

След това ги оставям да изстинат напълно и ги начупвам на парчета. Вместо нарязаните на лентички сурови кори, добавям препечените и начупени на парчета кори и малко бланширан лапад. И в двата случая ще се получат чудесни солени кексове.

Кексът-баница е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: