Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби и кисели краставички на фурна

Свински пържоли с гъби и кисели краставички на фурна

Свински пържоли с гъби и кисели краставички на фурна
Снимка: Михаела Михайлова
1 / 4с Видео
23/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Запретвайте ръкави, днес сме и спретнали една уникална запеканка с пържоли, гъби, кисели крастивички и моркови, приготвени в специален винен сос"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • гъби - 400 - 500 г пресни
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • червeно вино - 1 ч.ч.
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки пържолки и се овкусява със сол и черен пипер. Всяка пържола се овалва в брашно и се изпържва в тигана докато придобие златист цвят.

Нареждаме ги в тава и се заемаме със зеленчуците. Краставичките и морковите нарязваме на кубчета, а гъбите на филийки.

Слагаме ги в тигана да омекнат. Изцеждаме от излишната мазнина с решетъчна лъжица и ги слагаме върху пържолите. Поръсваме с чубрица.

В същия тиган правим и соса. В останалата мазнина запържваме 2-3 с.л. брашно и добавяме виното, като бъркаме енергично. Добавяме и малко вода, слагаме малко черен пипер и оставяме соса да покъкри.

Поливаме пържолите със соса и печем в загрята фурна до готовност. Месото става на мозък и не е необходимо боравенето с нож.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
511
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стига с тази чубрица, тя си има място, но не и в комбинация с гъби например, защото ги убива. Българинът слага чубрица където му падне, в кебапи, върху пържоли, в пилешката супа...дори върху пици понякога, отврат е.
28.01.2024 11:38
3
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Никога чубрица на пържоли, никога! Истерията да се хака чубрица на всичко, е просто истерия и няма нищо кулинарно в това!
06.02.2023 18:24
8
1
Julieta Koleva - Koutsono
Julieta Koleva - Koutsono
Чудесна и сполучлива рецепта. Препотъчвам!
25.02.2017 18:17
12
Ivo
Ivo
Месо никога не се посолява преди термообработка, защото солта изтегля влагата от него и то става жилаво и твърдо.....
31.01.2017 12:56
18
23
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
много апетитно
много вкусно и сполучливо
20.01.2017 06:51
13
2
Diana Georgieva
Diana Georgieva
Страхотна рецепта!
10.01.2017 07:09
3
1
Потребител#179617
Потребител#179617
Здравейте,искам да попитам на колко градуса се пекат и колко време?На фурна с или без вентилатор?
14.11.2016 16:09
36
7
2
Покажи всички подкоментари
Lore Lei
Lore Lei
Имам голям проблем. Днес пържолите са инжектирани с воден разтвор на освежители, овкусители и т.н боклуци. За да ги отстраня аз ги варя и изхвърлям водата. Месото обаче става наполовина и е твърдо като камък.За да го консумирам, аз го варя на слаб огън цяла нощ. Но вкуса на пържолата си остава само спомен.Някой с идея?
31.10.2016 17:47
10
14
1
Покажи всички подкоментари
Reni Pacheva
Reni Pacheva
Вместо тава аз ги слагам в глинен гювеч с капак. Става уникално.
21.09.2016 22:09
32
2
Стефчо Ангелов
Стефчо Ангелов
При мен също се получи страхотно ,само намалих виното-благодаря за рецептата!
03.09.2016 19:10
8
Maria Cherneva
Maria Cherneva
Невероятно вкусно, много благодарим за рецептата!
28.05.2016 16:32
7
2
Потребител#167180
Потребител#167180
Чудесно изглежда, със сигурност е много вкусно!
24.03.2016 22:50
8
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Наистина пържолките стават много сочни и крехки,а гарнитурате е точно по моя вкус
24.03.2016 10:10
8