Яхния с гъби и зелен лук
Paprikaš sa pečurkama i mladim lukom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния с гъби и зелен лук

Яхния с гъби и зелен лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
24/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Постна яхнийка с гъби - вкусна гозба за по-малко от половин час"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеления лук, измиваме го хубаво и го нарязваме на ситно. Задушаваме го в олио и малко вода. Към лука прибавяме гъбите, които сме измили хубаво, почистили и нарязали на филийки.

Захлупваме тенджерата с капак и задушаваме добре. При необходимост може да налеем малко водичка. Щом гъбите омекнат достатъчно, поръсваме ги с брашното и 2 к.л. червен пипер и сол на вкус.

Прибавяме нарязаните пресен магданоз и пресен джоджен. Заливаме с 2 или 3 чаени чаши гореща вода и варим на тих огън, докато ястието остане почти на мазнина. Поднасяме с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: