gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лесен ябълков кекс

Лесен ябълков кекс

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Лесен ябълков кекс1 / 4
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Страшни фенове сме на кексовете, а този лесен ябълков кекс е от най-любимите ни. Опитайте го и вие, за да разберете защо."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата с миксер, добавя се захарта и отново се разбива докато стане на пяна. След това се добавя постепенно брашното до получаване на хомогенна смес.

Изсипете олиото, бакпулвера, ванилията, настържете ябълката и ги прибавете към сместа. Добавете щипката канела и разбийте сместа, може и с лъжица.

Получава се не много гъста каша. Като гребнете с лъжицата трябва да се стича.

Печете ябълковия кекс на предварително загрята фурна на 150 градуса за около 45 минути или докато не изкарате суха клечка за зъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
45
31
21
10
Дай твоята оценка: