gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде със сирене и кашкавал

Пиде със сирене и кашкавал

Пиде със сирене и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
24/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Невероятно вкусни и идейни пълнени хлебчета - приготвени по оригинална турска рецепта от кърджалийско"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маята в съда с топлото прясно мляко и захарта, за да шупне. В тава сипваме брашното, сол и добавяме шупналата мая и яйцето.

Замесва се меко тесто, което да не лепне. Оставяме го да втаса за 30-40 минути или докато удвои обема си.

Разделя се на топки и всяка топка разточваме на малък овал. Приготвя се плънката като разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

Разбъркваме добре. По средата на овалите слагаме плънка, като краищата се прегъват на вътре, за да се получи нещо като лодка.

Нареждат се в тава, намазвам краищата с разбит жълтък и поръсвам със сусам. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване около 25 минути. Вкусотия !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: