gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки в бутилка

Палачинки в бутилка

Палачинки в бутилка
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 11ВИДЕО
01/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
18
"Уникално вкусни палачинки приготвени по стара българска технология"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате първо добре яйцата, добавяте захарта и отново биете до разтварянето ѝ.

Прибавяте всички течни съставки и постоянно бъркате. Добавяте накрая щипката сол. Брашното ви трябва да е пресято и в него да е щипката сода.

Стигнали до тук прехвърляте сместа в една бутилка (1.5 л) и с нея разклащате добре до гладка смес. Добавяте си ванилията, отново разклащате и оставяте да си почине сместа за около десетина минутки.

С бутилка ще ви е лесно да изливате сместа в тигана директно. Преди всяко изливане на сместа в тигана мажете с масло, а при всяко оттегляне на палачинка мажете крайчетата ѝ с масло, ако са по-сухички.

Печете до златисто и гледайте да са по-тънички. Разбира се, може да си ги направите и по обичайния метод с миксер и след това с черпаче да изливате сместа, но с бутилката е някак по-удобно и по-малко цапате.

Предложение за сладко: Аз го поднесох, като си изпекох малко орехи, начупих ги и ги смесих с разтечнен мед. Получи се чудесно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
517
40
30
20
15
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#322882
Потребител#322882
Отврат!!! Яйцата са прекалено много. По някое време се чудех дали не пръжа целувки!!!
30.11.2022 01:43
Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Здравейте почитатели и "хейтъри" на рецептата ми, от много време не съм влизала да побликувам, но реших да споделя с вас подобрението си на рецептата и защо е удобно с бутилка. Да изясня първо - бутилката е хитрост, която използвам за удобство при съхранение, както някои вече са се досетили и е подходяща за пренасяне...ако ходите лято по язовири и подобни ще откриете, че е доста хитро за пренасяне и за печене край огъня :)
ТА ЗА ПОДОБРЕНИЕТО! Един ден рискувах и не ползвах изобщо въпросното олио за което доста от вас се притесняваха, но ползвах домашно мляко, а то само по себе си е доста пълномасленко, та получиха се отново страхотни,... Ще ги снимам надявам се скоро и ще ви покажа отново резултата. За госпожата, която беше писала, че изглеждали глетави ще добавя само, че са мазани с масло и за това са така...едно време бабите ви не са ли ви давали грам мазнинка...мас имаше почти във всяка рецепта и всичко беше вълшебно!
25.02.2021 20:46
4
2
Peter Dechev
Peter Dechev
палачинки в бутила и палачинки в черпак , каква е РАЗЛИКАТА !!!!!!!?????
15.11.2019 02:01
2
1
Покажи всички подкоментари
Zlatinka Dragoeva
Zlatinka Dragoeva
Страхотни, благодаря
17.01.2017 08:41
4
3
Мина Димитрова
Мина Димитрова
Доволна съм от резултата, вкъщи всички ги харесаха. На мен лично с бутилка не ми е удобно да наливам сместа, но всеки трябва да опита за да разбере.
06.01.2017 09:34
6
5
Anka Neykova
Anka Neykova
БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ЗА ИДЕЯТА,..СТАНАХА СТРАХОТНИ,... БЪРЗО ❤ЛЕСНО И ВКУСНО ☺
28.12.2016 14:48
3
Албена Асенова
Албена Асенова
Да,ама кплко време може да се съхранява така.С тези пресни яйца повече от фен едва ли е разумно.
11.09.2016 00:21
5
2
красимира
красимира
Аз сместа я съхранявам в бутилка и в хладилника.Когато ми поискат съм готова.Изпържвам 4-5 бр.и останалото обратно в хладилника.Удобно и практично.
11.09.2016 00:15
7
2
Петя Борисова
Петя Борисова
Вчера ги приготвих, но не успях да снимам пълната чиния ,защото моите зверчета се събудиха и ги нападнаха.Толкова много ги харесаха ,че нищо не остана. Идеята за бутилката много ми допадна. Много съм доволна от рецептата.
18.07.2016 18:50
18
4
Потребител#173937
Потребител#173937
Извинявам се на авторката, че се обижда от критика, но палачинките хич не изглеждат добре. Пък и как ще си отмери човек точното количество за своя тиган. И вместо да изцапаш един черпак, ще изцапаш фуния, за да напълниш бутилката. И какво е това олио в сместа, може би затова палачинките изглеждат глетави.
15.07.2016 09:22
16
25
Христилияна Василева
Христилияна Василева
Интересно заглавие и интересна рецепта! Струва си да се пробва. Със шише сигурно ще е много по удобно.Благодаря за идеята и рецептата!
03.07.2016 09:42
5
1
Галичка Николова
Галичка Николова
Безкрайно е по-удобно. Тази сутрин даже преди да прочета това,ги направих точно по същия начин,с малкото изключение,че не ги разбивах предварително (продуктите).Бутилката беше от някакъв сок,стъклена с по широко гърло.Насипах всичко вътре,затворих с капачката и го раздрусах мъжката...И после ...за нула време закуската готова.. :)
02.07.2016 08:32
15
4
Monika Ivanova
Monika Ivanova
на мен с черпака някак като доза ми е по-лесно
04.05.2016 21:00
29
5
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Да добавя,че ако тигана е незалепващ няма смисъл да се маже с масло,защото в самото тесто има олио.В противен случай ще станат много тежки и вредни заради многото мазнина в тях и при печене,а какво остава и за мазането на краищата.Аз ги обичам хрупкави :)
14.04.2016 14:26
5
3
1
Покажи всички подкоментари
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Заглавието е малко подвеждащо :) Все едно готовата палачинка е в бутилка.То сместа като цяло няма значение в какво е,лесно е с бутилката разбира се,но не мисля,че заглавието е правилно.Все едно да се казва Кекс в купа -само защото тестото сме го направили в купа,а не че е изпечен в купа. :)
14.04.2016 14:23
16
9
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Винаги с чаша или черпак, но трябва да опитам, по-лесно явно ще бъде, и няма да нацапам много!
13.04.2016 14:51
3
2
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Никога не съм ги правил по този начин с бутилка.
13.04.2016 14:50
1
Марина
Марина
Доста по-лесно е и не цапа толкова :)
02.04.2016 12:02
6
Марияна
Марияна
Като зачетох ми стана ясно.Моя позната правише палачинки по този начин, но вместо вода и прясно мляко слагаше газирана вода.
27.03.2016 16:58
6
Потребител#167180
Потребител#167180
Много апетитно изглеждат!
24.03.2016 21:24
3