gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Балкански лучничета

Балкански лучничета

Балкански лучничета
Снимка: Виктория Петрова Костова
1 / 7
25/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Невероятен балкански лучник с лук и ароматни подправки във формата на баница"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, магданоза и копъра, след което в тенджера с олио задушете, докато лукът придобие златист цвят.

Прибавете червения пипер и разбъркайте добре, като накрая прибавете чубрицата за да запази аромата си. Отстранете тенджерата от котлона и оставете да поизстине за няколко минути.

Разстелете корите на плота. Разпределете от сместа, след което внимателно завийте и поставете в предварително намазнена тава. Повторете до изчерпване на продуктите.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване - или около 45 минути. След изваждане покрийте с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: