Мусака със заливка
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака със заливка

Мусака със заливка

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Новак
3531549279
25/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Всяка мусака да си знае заливката, че с нея е най-вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се настъргват на едро ренде. Задушават се в олиото (3 с.л.) и малко вода. Като поомекнат се добавя каймата.

Разбърква се, като побелее каймата се слага доматеното пюре със захарта и подправките, разбърква се и се оставя да поври 5 мин. Картофите се обелват, измиват и нарязват на малки кубчета.

Слагат се в намаслена тава. Отгоре им се слага готовата смес с каймата и се разбърква много добре. Добавят се 2-3 чаши вода (докато картофите се залеят наполовина).

Мусаката се слага да се пече във фурна на 190 градуса, докато водата изври и картофите са изпечени, при необходимост се добавя още вода (аз обикновено я пека за около 1.30-2 часа, тъй като слагам повечко вода).

За заливката: Яйцата се разбиват, добавя се млякото и брашното и се разбърква. 10-15 минути преди да е готова мусаката се залива със сместа и се дозапича. Сервира се с няколко лъжички кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: