gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Цветна содена питка

Цветна содена питка

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9822k2
Цветна содена питка
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
25/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"За тази ароматна питка ви трябват ръце на сръчен майстор и сърце на творец"

Необходими Продукти

  • вода - 1 водна чаша
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - щипка
  • брашно - колкото поеме
  • чубрица - 1 ч.л.смляна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме 2 ч.ч. брашно, правим кладенче, сипваме содата (содата и оцетът се смесват и след това се добавят в купата с брашното), солта и олиото, разбъркваме и постепенно прибавяме още брашно, докато се получи меко тесто.

Оставяме тестото за 10 минути да си почине. Разделяме го на три части и от всяка част точим кора. Първата кора мажем с олио и навиваме на руло, втората мажем с олио, поръсваме с червения пипер и навиваме на руло, третата мажем с олио, поръсваме с чубрицата и отново навиваме на руло.

След като и трите кори са навити ги разцепваме по дължината с нож (показано е на снимката), след което вземаме по един от трите вида и ги плетем (така и останалите). Нареждаме в тавичка и печем на 180-200 градуса за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: