Здравословни гъбки от леблебия

25/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд слагаме маслото и киселото мляко. Разбъркваме ги и към тях добавяме яйцето и захарта.

Отново разбъркваме сместа и прибавяме олиото. Накрая постепенно слагаме двата вида брашно. Добавяме бакпулвера и какаото. Размесваме тестото много добре и го оставяме в хладилник да стегне за 20 минути.

Леко го разточваме или направо откъсваме от охладеното тесто топчета, които леко притискаме, а отгоре с помощта на капачка от бутилка, потопена в пудра захар, правим пънчето на гъбката, като натискаме внимателно.

Нареждаме сладките в тава, върху хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за 25-30 минути. Поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар