Начин на приготвяне
Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на по-дебели полумесеци и ги бланширайте.
Бланширането става като потопите картофите във вряла вода за около 5-6 минути и след това ги залеете с ледено студена вода. След това смесете галетата, кърито, солта и лютия червен пипер.
Оваляйте картофите първо в зехтина и след това в галетата с подправките. Овкусените картофи наредете в тава покрита с хартия за печене, като гледате да не се застъпват.
Изпечете ги във фурна вентилатор. През това време направете чесновият сос. Обелете чесъна и го сложете в кухненски робот.
Към него добавете майонезата, водата и сухият копър. Блиндирайте до получаване на сос. Ако сосът ви се струва гъст, добавете още малко вода и разбъркайте отново.