Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучник с праз, сирене и шунка

Лучник с праз, сирене и шунка

редакция:
Лучник с праз, сирене и шунка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Когато закуската може да се използва и за обяд, и за вечеря."

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • брашно - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • масло - 50 г
  • сирене - 150 г
  • лук - 2 глави, стар
  • праз - 1 стрък
  • шунка - 150 г
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята и замесваме тесто с дадените продукти. Оставя се на топло да втаса 40 минути, после се разделя тестото на десет части.

Осем от тях се оформят на елипси, намазват се с меко масло и сипваме по малко плънка приготвена така. Първо се задушават нарязаните лук и праз, отстранява се от котлона и разбъркваме с натрошеното сирене и нарязана шунка на кубчета.

Навива се руло, а то-на охлюв и се нареждат в тава. Едно от останалите топчета се сплесква на питка, слага се плънка и оформено на топче се поставя в средата на тавата.

Последното тесто се разточва на правоъгълник, намазва се с масло и плънка и се навива на руло, а то се завива край топчето в средата.

Втасва още 20 минути, намазва се с разбит жълтък и печем в загрята фурна 180 градуса за 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,радвам се че рецептата ти хареса и е много вкусно !
27.03.2016 08:21
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Обичам лучник във всякакви разновидности, затова и този много ми хареса. На външен вид е разкошен, справила си се прекрасно!
26.03.2016 14:07
1