Кейк-щрудел

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
27/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
26 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
56 мин.
Порции
6
"Кое е това, което е по-вкусно от кейк и по-ароматно от щрудел? Точно така - кейк-щрудел"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр
  • масло - 1 ч.ч. разтопено
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр. пакетчета
  • брашно
  • За плънката
  • ябълки - 3 - 4 бр. настъргани
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • канела - 1/2 пакетче
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с 1 чаена чаша пудра захар. Прибавяме разтопеното масло, ванилията, бакпулвера и постепенно сипваме брашно, колкото поеме за кексово тесто.

Половината от така приготвено тесто сипваме в намазана с мазнина тавичка. Наръсваме тестото с брашно. Сипваме плънката, която сме приготвили, като сме смесили смлените орехи, почистените и настъргани ябълки, пудра захар на вкус и канела.

Върху плънката се изсипва втората част от тестото. Изпичаме щрудела в предварително загрята фурна на 180 градус. Готовия щрудел може да поръсим с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: