gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Мини картофени банички

Мини картофени банички

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9852k2
Мини картофени банички
Снимка: Наталия Петрова
1 / 2
27/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре и се сваряват цели (20-25 минути), след което се прецеждат, оставят се в студена вода да поизстинат и се обелват.

След като сме обелили картофите ги настъргваме с едро ренде и прибавяме към тях измитите и нарязани на ситно лук и джоджен (само листата), сол на вкус и малко масло (10 г), разбъркваме.

Кората (за баница) разрязваме така че да се получат шест квадратчета, във всяко от тях слагаме по малко от плънката и завиваме на мънички банички.

Печем ги в нагорещен тиган, като преди да ги сложим в тигана ги мажем с малко олио. След като се изпекат от едната страна ги обръщаме. Изваждаме върху салфетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: