Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки гърди с лук и чушки

Пилешки гърди с лук и чушки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пилешки гърди с лук и чушки1 / 2
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 броя жълта и червена
  • олио - 4 с.л
  • чесън - 1 скилидка
  • лимон - 1/2 бр. сок и кора
  • бульон - 100 мл пилешки
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилешките гърди на две. Начукайте пържолките и ги натрийте със сол и черен пипер.

Изпържете месото в загрято олио в тиган за около 6 мин. от всяка страна. Извадете изпърженото месо и го покрийте с фолио и приберете на топло.

Междувременно нарежете лука на кръгчета, а чушките предварително почистени от семките на тънки ивици. Нарежете чесъна на ситно.

Запържете кръгчетата лук, лентичките чушки и чесъна за кратко в тигана от пилето.

Добавете лимоновия сок и лимоновата кора и задушете зеленчуците за 5 мин. Върнете месото в тигана и залейте с бульона.

Захлупете отново и задушете за 10 мин. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Поднесете ястието с гарнитура от ориз.

Пилешките гърди с лук и чушки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: