gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучник с ориз и картофи

Лучник с ориз и картофи

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Лучник с ориз и картофи
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
28/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • вода - 150 - 200 г хладка
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • За плънката
  • картофи - 2 бр. големи
  • ориз - 100 - 150 г
  • кайма - 250 г
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

В купа сипваме водата, добавяме маята и захарта, разбиваме хубаво. След това прибавяме солта и започваме да прибавяме от брашното, замесваме меко тесто, което разделяме на две топки, намазваме ги с олио и го оставяме да втаса.

За плънката:

Обелваме и сваряваме картофите. В друга тенджерка сваряваме и ориза. В тиган нарязваме лука на кубчета, добавяме олиото и го задушаваме, след което добавяме каймата, доматеното пюре и подправките и запържваме хубаво.

В купа нарязваме картофите на кубчета, слагаме ориза и запръжката, размесваме хубаво.

Едната топка от тестото я разточваме и я слагаме в намаслена тава. Върху нея изсипваме плънката, след което разточваме и другата кора и я слагаме отгоре и по-краищата затваряме хубаво, за да не излезе от плънката. С нож отгоре правим леки разрези, намазваме с олио и го печем в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: