gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Босилеградска баница

Босилеградска баница

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Босилеградска баница
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
02/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Не можете да кажете, че сте яли баница, ако никога не сте опитвали Босилеградска баница, от нас да го знаете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкваме сиренето и го размесваме с яйцата и киселото мляко с разтворената в него сода за хляб. Прибавяме солта, захарта и брашното.

Взимаме корите две по две и ги напръскваме с мазнина. В единия край слагаме от плънката по широчина и навиваме на не много стегнато руло.

Поставяме го в намаслена тавичка и редим останалите рула в кръг. Отгоре заливаме с остатъка от плънката. Ако е малко, добавяме едно яйце.

Върху витата баница разпределяме малки парченца масло и слагаме да се пече в топла фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: