Чорба коприва с ориз със запръжка
Čorba od koprive sa pirinčem i sa zaprškom
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова Супа»Чорба коприва с ориз със запръжка

Чорба коприва с ориз със запръжка

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9852k2
Чорба коприва с ориз със запръжка
Снимка: Наталия Петрова
1 / 2
28/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Пролетна, свежа и лека, но с добавена запръжка за плътност и по-наситен вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се почиства, измива и нарязва на ситно. В тенджера наливаме 1.5 л вода и я слагаме да заври. След като водата заври, сипваме сол на вкус, нарязаната на ситно коприва и почистен и измит (до бистра вода) ориз.

Разбъркваме и оставяме да ври 10 -15 мин. или докато оризът се свари. След като е готов оризът, в загрят тиган слагаме маслото и олиото и след като се са се сгорещили, сипваме брашното и разбъркваме, да се запържи брашното (няколко секунди).

След това с черпак вземаме от тенджерата с копривата и сипваме на тънка струя при непрекъснато бъркане в тигана със запръжката, наливаме още един черпак, след което хващаме тигана и изсипваме запръжката в тенджерата с копривата (при непрекъснато бъркане), оставяме да къкри още 1-2 минути и махаме от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: