Агнешка плешка с билки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k5k7
Агнешка плешка с билки
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
115 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5
"Идеалната рецепта за Агнешко по Гергьовски, която може да приготвите и без повод"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете зехтина с меда, чилито и ситно нарязания чесън. Прибавете билките, солта и черния пипер.

Намажете агнешката плешка обилно с маринатата. Увийте във фолио и оставете да престои от 4 до 24 часа. Преди да започнете да печете агнешкото, трябва да го извадите по-рано, за да бъде на стайна температура при печенето.

Печете на 180 градуса в загрята предварително фурна за около 1 час и 15 минути агнешкото, завито във фолио.

15 минути преди изваждането на месото, разрежете фолиото и го оставете да се запече и хване коричка.

Агнешката плешка с билки е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: