Супа от млада коприва

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3682k8202k5
Супа от млада коприва
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
28/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Тази супа е не само вкусна, но и невероятно полезна. Ще ви изненада приятно със свежа смес от аромати, същински празник за сетивата и стомаха."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио добавяме нарязан на дребно лук и запържваме за 2 минути.

Добре измитата със студена вода коприва (не я попарвам, за да не си губи ценните съставки) нарязваме и добавяме към лука и задушаваме за още 2 минути.

Прибавяме брашното, доматът е нарязан на дребно и заливаме с 1 литър топла вода. Оставяме да поври 5-6 минути, след което прибавяме измития ориз. Така супата трябва да поври поне 15 минути.

Махаме тенджерата от огъня, малко да се охлади. Правим застройка, като в купичка разбиваме добре киселото мляко с едно яйце, наливаме малко от топлата супа, разбъркваме и изсипваме в тенджерата.

Прибавяме сол на вкус. При сервиране по желание добавяме лъжица кисело мляко в чинията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: