Начин на приготвяне
В загрятото олио добавяме нарязан на дребно лук и запържваме за 2 минути.
Добре измитата със студена вода коприва (не я попарвам, за да не си губи ценните съставки) нарязваме и добавяме към лука и задушаваме за още 2 минути.
Прибавяме брашното, доматът е нарязан на дребно и заливаме с 1 литър топла вода. Оставяме да поври 5-6 минути, след което прибавяме измития ориз. Така супата трябва да поври поне 15 минути.
Махаме тенджерата от огъня, малко да се охлади. Правим застройка, като в купичка разбиваме добре киселото мляко с едно яйце, наливаме малко от топлата супа, разбъркваме и изсипваме в тенджерата.
Прибавяме сол на вкус. При сервиране по желание добавяме лъжица кисело мляко в чинията.