Пастицио с кайма

29/03/2016
"Вместо традиционна мусака, пригответе следващия път тази гръцка класика с макарони и кайма "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 444
  • Преглеждания за месеца848
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се макароните в подсолена вода и се отцеждат добре. Смесват се с половината от настъргания кашкавал и белтъците от яйцата.

Половината макарони сипваме в намазана с олио тава. Поръсват се с малко олио. Запържва се олио с нарязан лук, добавя се каймата и щом стане на трохи сипваме и доматите. Овкусяват се с подправките.

Разпределят се каймата и доматите върху макароните, поръсваме с настърган кашкавал и покриваме с втората половина макарони.

Приготвя се сос Бешамел от продуктите и заливаме отгоре. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути. Изважда се пастициото, поръсваме отново с настърган кашкавал, връщаме във фурната да се запече за 10 минути. Вкусно е!

Пластмасова цедка за отцеждане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова цедка за отцеждане
6.67 лв.
Виж ››

Отцеждането на продуктите вече е лесно като детско игра с тази практична пластмасова цедка, която се грижи и за безопасността на ръцете ви

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар