gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Пастицио с кайма

Пастицио с кайма

Пастицио с кайма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
29/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Вместо традиционна мусака, пригответе следващия път тази гръцка класика с макарони и кайма"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • макарони - 500 г
  • олио - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • доматен сос - 1 буркан
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • масло - 5 с.л.
  • прясно мляко - 800 мл
  • брашно - 6 с.л.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се макароните в подсолена вода и се отцеждат добре. Смесват се с половината от настъргания кашкавал и белтъците от яйцата.

Половината макарони сипваме в намазана с олио тава. Поръсват се с малко олио. Запържва се олио с нарязан лук, добавя се каймата и щом стане на трохи сипваме и доматите. Овкусяват се с подправките.

Разпределят се каймата и доматите върху макароните, поръсваме с настърган кашкавал и покриваме с втората половина макарони.

Приготвя се сос Бешамел от продуктите и заливаме отгоре. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути. Изважда се пастициото, поръсваме отново с настърган кашкавал, връщаме във фурната да се запече за 10 минути. Вкусно е! подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: