gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Пастицио с кайма

Пастицио с кайма

Пастицио с кайма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
29/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
"Вместо традиционна мусака, пригответе следващия път тази гръцка класика с макарони и кайма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се макароните в подсолена вода и се отцеждат добре. Смесват се с половината от настъргания кашкавал и белтъците от яйцата.

Половината макарони сипваме в намазана с олио тава. Поръсват се с малко олио. Запържва се олио с нарязан лук, добавя се каймата и щом стане на трохи сипваме и доматите. Овкусяват се с подправките.

Разпределят се каймата и доматите върху макароните, поръсваме с настърган кашкавал и покриваме с втората половина макарони.

Приготвя се сос Бешамел от продуктите и заливаме отгоре. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути. Изважда се пастициото, поръсваме отново с настърган кашкавал, връщаме във фурната да се запече за 10 минути. Вкусно е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: