Ароматни тиганички със спанак и джоджен
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Ароматни тиганички със спанак и джоджен

Ароматни тиганички със спанак и джоджен

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k2k7
Ароматни тиганички със спанак и джоджен
Снимка: Илияна Димова
1 / 9
29/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции10-12 бр.
"Уловихме вкуса на пролетта с тези ароматни тиганички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво спанака и го бланшираме във вряща подсолена вода. Изваждаме от водата, заливаме със студена вода и отцеждаме добре. Скълцваме го на ситно.

Отделно разбиваме едно яйце със сол на вкус, две супени лъжици олио, три супени лъжици кисело мляко и една к.л. бакпулвер. Прибавяме бланширания спанак и накъсаните пресни листенца джоджен.

Разбъркваме добре и постепенно, лъжица по лъжица, прибавяме брашното, 3-4 супени лъжици или колкото е необходимо, за да се получи тесто малко по-гъсто от кейковото.

Тиганичките изпичаме в незалепващ тиган, намазан леко с мазнина (намазвам тигана с четка, а за една тиганичка е достатъчно тесто от една препълнена супена лъжица).

Обръщаме тиганичките да се зачервят равномерно от двете страни. Сипваме тестото в тигана, като си помагаме с две лъжици, за да оформим по-лесно тиганичките.

Готовите тиганички може да поднесем със сос от кисело мляко или за добавка към свежа салата от маруля.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: