Пълнени чушки с боб

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5016k
10/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Бъдни вечер е невъзможна, ако на масата не са сложени пълнени чушки с боб!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер във вода, а на следващия ден го сварете с малко сол и мазнина до готовност.

В дълбок съд загрейте мазнината. Използвайте колкото е необходимо, за да се запържи килограмът лук, който предварително е накълцан.

Щом лукът омекне, сипете отцедения сварен боб и овкусете плънката със сминдух, джоджен, чубрица, червен пипер и сол на вкус.

Разбъркайте добре и отнемете от котлона.

Напълнете чушките с бобената смес и ги подредете пълнените чушки с боб в намазнена тава.

Сложете пълнените чушки с боб да се изпекат до готовност в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
514
42
30
20
10
Дай твоята оценка: