Торта Карла с карамелен крем
Carla Cake with Caramel Cream

Торта Карла с карамелен крем

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Торта Карла с карамелен крем1 / 2
07/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Избрахме ви тази вкусна и изискана торта. С толкова кремче, няма как да не е вкусна"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • захар - 150 г пудра
  • шоколад - 50 г
  • бадеми - 100 г смлени
  • галета - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • лимони - 1/2 лимон, сок и кората
  • за крема
  • яйца - 6 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 л
  • нишесте - за сгъстяване на крема
  • есенция - 1/2 ампула ромова
  • стафиди - 100 г
  • ром - 100 мл
  • орехи - натрошени, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете разтопения шоколад, лимоновата кора и сока от 1/2 лимон, галетата, брашното, бакпулмера, смлените бадеми и разбъркайте до хомогенност. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги разбъркайте с останалата смес.

Изсипете сместа в тава, застлана с намазнена хартия за печене и сложете да се изпече в умерена фурна до готовност. Готовият тортен блат се охлажда и се разделя на 2 отделни. Ако искате да се получи голяма торта, пригответе още една такава доза, за да станат 4 блата.

Накиснете предварително стафидите в рома. Жълтъците за крема разбийте с 1 с.л. от захарта до побеляване и разредете сместа с чаша от прясното мляко. В тенджерка изсипете останалата захар да се карамелизира и постепенно разредете с 100 мл прясно мляко, предварително затоплено. Бъркайте докато се карамелизира и започнете да прибавяте останалото затоплено мляко на малки порции.

Щом всичко се хомогенизира, при непрекъснато бъркане добавете и яйчената смес. Накрая сгъстете крема с нишесте, разтворено във вода. Бъркайте, докато се сгъсти. Оставете карамеления крем да се охлади, след което го разбъркайте с разбитите на сняг белтъци.

Слепете блатовете с крема, като между тях ръсите от накиснатите в ром стафиди.

Отгоре намажете карамелената торта обилно с крем и украсете с натрошени орехи или бисквити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
510
42
31
20
10
Дай твоята оценка: