Белтъчен кекс

Белтъчен кекс

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5011k
Белтъчен кекс1 / 2
18/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Една от най-обичаните закуски вече е сервирана, време е за хапване"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото до пухкавост с 1 ч.ч. пудра захар.

Постепенно добавете жълтъците, прясното мляко, пресятото брашно и бакпулвер.

Най-накрая добавете ванилията и разбитите на сняг белтъци с 1/2 ч.ч. захар, като ги объркате внимателно с щпатула към сместа.

Изсипете сместа в кексова форма, застлана с намазнена хартия за печене.

Отгоре върху кекса разпределете смес от настърганите ябълки, галетата, ореховите ядки и канелата.

Белтъчният кекс се пече в предварително загряна фурна на ниски градуси.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: