Желирани цитруси

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9563k
Желирани цитруси1 / 2
21/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и внимателно филетираме плодовете, като запазваме и отцедения при ваденето на месестата част сок.

Разреждаме полученото с 50 мл вода и му прибавяме желатина спрямо инструкциите на опаковката и количество отнесено към течността, която се е получила. Изсипваме го в подходяща форма и оставяме да се желира в хладилника.

Към сметаната и орехите също добавяме желатин и ги изсипваме върху вече желираните плодове. Отново връщаме в хладилника, за да се желира всичко.

Сервираме десерта обърнат с плодовете нагоре. За да запазим формата най-добре е преди сервиране да го потопим в съд с топла вода.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: