gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печена агнешка плешка под фолио

Печена агнешка плешка под фолио

Печена агнешка плешка под фолио
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4-5
"Време е за една вкусна и празнична рецепта. Върви перфектно със зелени зеленчуци, картофки и любим човек"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • сол - 1 ч. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • олио - 1 к. ч.
  • джоджен - пресен
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете черния и червения пипер, олиото и солта. Разбъркайте ги много добре и намажете плешката с ароматната смес.

Поставете агнешката плешка в тавичка, поръсете с листенца пресен джоджен.

Налейте водата и покрийте с алуминиево фолио. Сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 2 часа.

Махнете фолиото и оставете месото да се запече, за да получи хубава коричка, като от време на време поливайте със соса от тавата.

Ако е необходимо налейте още малко вода. Нарежете плешката на порции и поднесете с пресни зеленчуци и картофки. Вкусно и празнично!

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: