Шницел от кайма

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
278
1k
372
934
1
31/03/2016
"Домашен шницел за всички, които искат да хапнат нещо вкусно, приготвено за по-малко от 20 минути"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 610
  • Преглеждания за месеца773
  • Преглеждания за седмицата159
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шницели

Начин на приготвяне

Каймата разстилам в найлонова торбичка, отгоре с точилка изтънявам до около 1 см. Добре е да се замразят за 2-3 часа, но може и без - директно.

Овалвам в брашно. В чиния разбивам яйцето. Загрявам олио в тиган. Потапям в яйцето от двете страни и пържа на ниска температура до хубав златист цвят.

Изваждам в чиния с хартия да попие излишната мазнина.

Обелвам краставицата на ивици, разделям на две по дължина и нарязвам на тънки парчета.

Домата нарязвам на тънки парчета. Резен лимон прегъвам на половина и после пак наполовина. Подреждам преди сервиране и поднасям.

Алуминиев тиган с керамично покритие 26 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие 26 см.
18.50 лв.
Виж ››

Кухненските съдове с керамично покритие са любими на всяка домакиня, ето защо в кухнята има поне един тиган с такова. Алуминиевият тиган с керамично покритие дава възможност за здравословно готвене с по-малко мазнина, запазва вкуса и аромата на храната, има незалепващо покритие и се предлага в сладък зелен цвят. Все причини да го обикнете от пръв поглед.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Pressy
Pressy
31.03.2016 23:33
Благодаря за прекрасната рецепта ! Допадна ми много !
2
0
Потребител#167180
Радвам се, че ви харесва!
2
0