Нахутени крекери

01/04/2016
"Прекрасна кулинарна идея за хапване по всяко време са тези приказни Нахутени крекери !"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо1 332
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • нахутено брашно - 2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч. Грахам
  • царевично олио - 6 с.л. зехтин, олио
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпувер - 1 ч.л.
  • вода - 1/2 - 1 ч.ч.(200 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите съставки се смесват и разбъркват добре в купа. Към тях се добавят първо мазнината, а после постепенно се добавя и водата, докато се получи меко и нелепнещо тесто. Тестото се увива във фолио и се прибира в хладилника за час.

След като престои в хладилника, тестото се разделя на две или три топки, за да бъде удобно за разточване. Всяка топка се разточва върху леко набрашнена повърхност, реже се на квадрати или с помощта на формички и получените крекери се прехвърлят върху намазнена с четка хартия за печене, поставена в тава.

Крекерите се намазват с мазнина, може да се поръсят с още малко червен пипер или ким на зърна, надупчват се с вилица и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15- 20 минути до зачервяване.

След като изстинат, се вадят от тавата и са идеални за лека закуска или мезе на питие.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар