Лесна торта с бишкоти

01/04/2016
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Важно е тортите да се приготвят лесно, защото така ще имаме повод по-често да влизаме в кухнята, за да изненадваме приятно близките си "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо208 883
  • Преглеждания за месеца8310
  • Преглеждания за седмицата4331
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави кремът, като за целта 800 мл мляко се загрява до кипване.

От 200 мл прясно мляко, пудингите, брашното, яйцата и захарта се прави гладка хомогенна смес, която се прибавя на тънка струя към врящото мляко.

Бърка се енергично с тел до получаването на гъст крем. Прибавя се и ванилията.

В ринг от форма за торта се редят бишкоти, подрязани до върха на ринга и потопени за миг в подсладено мляко или вода.

На дъното и в средата се поставя малка част от крема и се разнася на тънък слой.

Отгоре се подреждат бишкоти, като се подрязват там, където е нужно.

Намазва се отново крем и се редят малките парчета от изрязаните бишкоти и т.н., докато прецените, че ще ви стигне крем.

Така подредената торта се поставя в хладилника за няколко часа, след което се украсява по желание.

Аз посипах настъргани бишкоти и украсих с пресни ягоди.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Потребител#199880
Страхотна рецепта! Получи се много вкусна, като отгоре украсих с домашно сладко от къпини.
2
0
Марина
Марина
27.01.2017 15:13
аз използвах нишесте ягода !
1
2
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 15:01
много ги обичам тези торти с бишкотите, но като ги купя и ми излиза горе-долу колкото готова торта...
10
2

Виж всички коментари или напиши такъв