Лесна торта с бишкоти

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6761k3
Лесна торта с бишкоти
Снимка: Таня Левенова
1 / 7
01/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Важно е тортите да се приготвят лесно, защото така ще имаме повод по-често да влизаме в кухнята, за да изненадваме приятно близките си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави кремът, като за целта 800 мл мляко се загрява до кипване.

От 200 мл прясно мляко, пудингите, брашното, яйцата и захарта се прави гладка хомогенна смес, която се прибавя на тънка струя към врящото мляко.

Бърка се енергично с тел до получаването на гъст крем. Прибавя се и ванилията.

В ринг от форма за торта се редят бишкоти, подрязани до върха на ринга и потопени за миг в подсладено мляко или вода.

На дъното и в средата се поставя малка част от крема и се разнася на тънък слой.

Отгоре се подреждат бишкоти, като се подрязват там, където е нужно.

Намазва се отново крем и се редят малките парчета от изрязаните бишкоти и т.н., докато прецените, че ще ви стигне крем.

Така подредената бишкотена торта се поставя в хладилника за няколко часа, след което се украсява по желание.

Аз посипах настъргани бишкоти и украсих с пресни ягоди.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: