Агнешки шишчета на скара

12/08/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Сочни шишчета, които направо крещят Още бира, още бира "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции3 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 733
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г
  • лук - 3 глави, по - големи
  • чесън - 4 скилидки
  • девесил - 3 - 4 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - около 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на хапки като за гулаш (около 20 г парчето). Нарежете лука на едри парчета като за шишчета, чесъна накълцайте, както и половината магданоз и девесила.

В купа поставете месото, овкусете със сол, черен пипер, накълцаните магданоз, чесън, лук и го залейте с олиото. Разбъркайте и оставете месото да престои за 2 часа в хладилник.

След това нанижете шишчетата, като редувате месо и парчета лук. Изпечете ги на нагорещена скара, чиито ребра са намазани с половин глава лук.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар