Баница с праз и картофи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
03/04/2016
"Богатството от рецепти за баници в българската кухня е огромно. Тази рецепта за баница с праз и картофи се нарежда сред класическите, както и сред нашите любими рецепти за баници "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 250
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме сварените картофи и ги настъргваме на едро ренде.

Почистваме и нарязваме праза на ситно и го запържваме в 4 с.л. от маслото. Към омекналия праз добавяме настърганите картофи, посоляваме и овкусяваме с черен пипер на вкус. Махаме от котлона, прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме.

В купа сипваме киселото мляко с угасената в него сода, бакпулвера и разбитите яйца, разбъркваме.

Разгъваме корите и върху всяка слагаме от двете плънки и по 1 с.л. олио, завиваме и редим в намаслена тава. Отгоре поръсваме с останалото масло, което сме разстопили и сме прибавили 4 с.л. вода.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Вадим и покриваме с честа кърпа за 10 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
emira
emira
11.01.2017 20:42
много вкусно
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 10:00
така и не се наканих да направя баница с праз...не мирише ли много?
0
0