Празнична Великденска торта
Praznična uskršnja pogača
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Празнична Великденска торта

Празнична Великденска торта

Празнична Великденска торта
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
02/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
14
"Великден наближава с пълна сила, затова можем отсега да се насладим на тази чудесна торта!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 200 г.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ром - 2 ч.л.
  • орехи - 1 к.ч. нарязани
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • за крема
  • крем - 1 пакет на Д - р Йоткер
  • сметана - 1 пакет суха
  • прясно мляко - студено
  • течен шоколад
  • за гарниране
  • шоколад - настърган
  • бадеми - филирани
  • захарни цветя
  • шоколадови яйца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата и ги разбийте заедно със захарта на пяна. Прибавете брашното, бакпулвера и киселото мляко. Смесете останалите продукти и ги добавете към сместа. Разбъркайте внимателно, докато получите гладко кексово тесто.

Изпечете един блат. Охладете го и го срежете хоризонтално, за да се получат два блата. Оформете от страните, като изрежете с нож неравните части.

Направете крема и сметаната по указания на пакетите начин. Намажете първия блат с крем. Поръсете с течен шоколад. Сложете парченца изрезки от блата. Намажете със сметана. Сложете втория блат. Отново покрийте със сметана.

Гарнирайте тортата с настърган шоколад и филирани бадеми.

Декорирайте с шоколадови яйца и захарни цветя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: