gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Киселец с оризови люспи

Киселец с оризови люспи

Киселец с оризови люспи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
03/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • киселец - 300 г
  • оризови люспи - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр. варени
  • сол
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете оризовите люспи за кратко /1:2 - оризови люспи:вода/. Отцедете ги. Овкусете със сол и черен пипер.

Добавете половината масло и разбъркайте.

Почистете киселеца, нарежете го и го задушете в останалото масло.

Подредете чинията, като направите венец от ориза, в средата сложите киселеца, а отгоре гарнирате с парченца варени яйца.

Поръсете с черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: