Печена скумрия на скара с лайм

03/04/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 175
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 - 3 бр.
  • лайм - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете рибата. Нарежете я на подходящи парчета. Отстранете основната кост, главите и опашките.

Посолете със сол и овкусете с черен пипер. Изцедете сока на лайма и полейте рибата. Оставете я така за около час, да си поеме от подправките.

Загрейте добре скарата, преди да изпечете рибата. Наредете парчетата риба и изпечете от двете страни до златист загар.

Поднесете с подходяща гарнитура. Гарнирайте с лайм.

Семпло и вкусно!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мария Георгиева
Класика. Обожаваме я скумрията така приготвена. Много апетитна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв