Кекс от кайма и яйца

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
2061k3111k4
Кекс от кайма и яйца
Снимка: Admin
1 / 8ВИДЕО
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Препоръчваме този кекс да се поднесе с чаша добре изстудена бира. В краен случай може да го сервирате и заедно с бяло вино, но в никакъв случай не го поднасяйте с кафе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва със ситно нарязания лук, 3 яйца, черният пипер, чубрица и галетата. Престоява 30 минути да поема аромата на подправките.

Другите 3 яйца се сваряват и нарязват на дребни кубчета заедно с краставичките и половината кашкавал и се объркват с каймата.

Каймата се разстила в добре намазнена кексова тава с леко притискане, за да заеме формата на самата тава.

Пече се на 200 градуса, като по средата на печенето, ако каймата е пуснала вода, се излива внимателно. Пече се до зачервяване.

Обръща се в кръгла тавичка, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме соления кекс във фурната докато се зачерви и кашкавалът.

Кексът от кайма и яйца е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
515
41
32
20
10
Дай твоята оценка: