gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Зеленчуково-рибен пастет

Зеленчуково-рибен пастет

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Зеленчуково-рибен пастет1 / 2
16/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
155 мин.

Необходими Продукти

  • риба тон - 350 г филе от консерва
  • червени чушки - 2 броя
  • праз - 200 г
  • спанак - 150 г
  • тиквички - 1 брой, по - голяма
  • кимион - 1/2 ч.л. счукан
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци и ги задушете в зехтина, като започнете от праза, чушките, спанака и тиквичките. Щом омекнат се овкусяват със сол, кимион и черен пипер.

Накиснете желатина във вода, разтопете го на котлона и го добавете към зеленчуците. Към тях се сипва и рибата, накълцания магданоз.

Всичко се пасира леко без да се превръща на еднородно пюре. Трябва да има по-големи късове от съставките. Разпределете в купички и оставете за 2 ч. в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
44
30
22
10
Дай твоята оценка: