Пикантно чили кон карне
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Чили»Пикантно чили кон карне

Пикантно чили кон карне

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k3k7
Пикантно чили кон карне
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
05/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Устата ни се изпълва със слюнка само при заглавието на рецептата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и двете чушки (предварително опечени, обелени и изчистени от семки) на дребни кубчета. Наситнете чесъна на дребно. Загрейте в дълбок тиган или тенджера зехтина на средна топлина.

Запържете лука докато омекне и добавете чесъна, нарязаните чушки, чилито, червения пипер и кимиона. Разбъркайте много добре. Добавете каймата и пържете, като натискате с лъжицата, докато се смеси добре със зеленчуците и подправките и стане на малки бучки.

Пържете около 5 минути или докато топчетата кайма леко покафенеят. На този етап добавете телешкия бульон и разбъркайте добре. Прибавете нарязаните домати от консерва, захарта, ригана и овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте много добре да се смесят съставките, намалете котлона на слаба степен и оставете ястието да бълбука 25 минути или докато течността се редуцира. Прецедете боба от консервата, но не изхвърляйте течността. Добавете боба в ястието.

Ако е прекалено гъсто ястието, изсипете и течността от боба. Оставете да поври на слаб огън още 10 минути. Сервирайте ястието с бял ориз за гарнитура.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: