Лападови сармички на фурна

АлександраАлександра
Новак
5
15
11
7
07/04/2016
"Толкова свежи и с аромат на пролет...А сосът, с който са залети, е тайна "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 847
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • лапад - 30 - 40 бр. големи листа
  • кайма - 300 - 350 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган на котлона се слага малко олио и се добавя каймата да се запържи, към каймата се добавя сол, 1 чаена лъжичка червен пипер и черния пипер, накрая се добавя и оризът. Листата лапад се почистват от твърдата жилка по средата и хубаво се измиват.

На дъното на тенджерата се слага олио и се подреждат 10 от листата, върху тях посипва се по 1 лъжица червен пипер и брашно, а след това се правят и подреждат сармичките.

Върху тях отново се посипва по 1 лъжица брашно и червен пипер и се сипва останалото олио. Най-отгоре се слагат още 10 листа лапад.

В тенджерата се слага вода колкото да се покрият сармичките. Сармичките се притискат с една чиния (сармичките се пекат с чинията).

На тенджерата се слага капак или алуминиево фолио и се слага в загрята фурна на 220 градуса за 40-50 минути или докато оризът се свари.

20 минути преди края се маха фолиото или капакът и сармичките се остават да се запекат. Сервират се с кисело мляко или заквасена сметана.

Тези продукти са достатъчни за 10-15 сармички.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Чудесна рецепта!Обожавам сармичките във всичките им разновидности
1
0