Кюфтета с киселец и лапад

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9588k
Кюфтета с киселец и лапад
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
07/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Защото кюфтета не се правят само с кайма. Може да приготвите кюфтенца също с киселец и лапад"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 връзка
  • киселец - 1 връзка
  • зелен лук - 3 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • магданоз - 3 стръка
  • картофи - 2 бр. средни
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно - за овалване
  • сол - навкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и махаме жилите на лапада и спанака. Нарязваме го на ситно заедно с лука и чесъна.

В сгорещено олио задушаваме за кратко зелениите, а картофите слагаме да се сварят.

Белим картофите и ги настъргваме, прибавяме задушените зеленчуци, яйцето и овкусяваме със сол, черен пипер и наситнен магданоз.

Оформяме кюфтета, които овалваме с царевичното брашно и пържим в сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: