gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Вкусни сарми с бял сос

Вкусни сарми с бял сос

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2781k3672k1
Вкусни сарми с бял сос1 / 4
04/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Щом казваме, че са вкусни, значи са най-вкусните сарми с бял сос, които може да опитате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвам каймата с ориза. Запържвам хубаво, докато каймата се раздели на зрънца.

Зелето трябва да е сорт кьосе, нашето българско зеле.

Отделям листата от зелките, изрязвам дебелата жилка от всяко листо, но не да се образува дупка. Ако са много големи листата, разделям ги на две. Слагам от плънката и завивам, като краищата прибирам навътре.

На дъното на тенджера слагам зелеви листа. Върху тях подреждам навитите сарми. Отгоре слагам чиния, за да ги притисне и наливам вода. Варя на бавен огън. От време на време доливам вода, тъй като ще ни трябва чорбата за соса.

След като сармите са сварени, прецеждам чорбата. В купа разбърквам яйцата, киселото мляко и брашното, разбърквам до гладка хомогенна смес.

Чорбата трябва да е около 1.5 л, наливам около 50 мл олио и изсипвам яйчено-млечната смес. Варя на бавен огън без да завира до сгъстяване.

Вкусните сарми с бял сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: