Босненска бурания – постен гювеч

25/07/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо738
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем почистените и обелени картофи на кръгчета с дебелина 2 мм и ги поставяме в студена вода. Обелените тиквички режем на кръгчета с дебелина 4 мм и също държим в студена вода. В касерола разтопяваме маслото и прибавяме 1 к.ч. олио, разбъркваме и махаме от котлона.

Подсушаваме картофите и тиквичките в кухненска хартия. Потапяме първо картофите в разбърканото брашно със сол и ги редим в намаслена тава за печене. Повтаряме същото и с тиквичките, които подреждаме отгоре. Заливаме зеленчуците с разтопената мазнина.

Печем зеленчуците в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, за около 30 минути, вадим и охлаждаме.

Заливаме буранията с киселото мляко, в което сме разбъркали пресования чесън и наситнения магданоз. Останалото олио загряваме и в него запържваме червения пипер, заливаме върху киселото мляко и ръсим с черен пипер.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар