Пияни шишчета със самардала и пържени картофки
Drunk Skewers with Samardala and French FriesPijani ražnjići sa bugarskim lukom i prženim krompirom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шишчета»Пияни шишчета със самардала и пържени картофки

Пияни шишчета със самардала и пържени картофки

Пияни шишчета със самардала и пържени картофки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
05/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"По правило алкохолът прави месото и жените по-хубави"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета. Сложете го в подходящ съд и го полейте с виното.

Овкусете със сол и добавете ситно нарязаната самардала. Поръсете с млян бял пипер. Оставете за около 30-40 минути, за да си поеме от маринатата.

Обелете картофите и ги нарежете на филийки. Измийте ги и ги подсушете. Изпържете ги в горещо олио до златисто. Поръсете с настъргано сирене.

Маринованото месо нанижете на дървени шишчета. Загрейте скарата и наредете шишчетата. Изпечете ги от всички страни до готовност.

Поднесете ги с пържени картофки със сирене и поръсени със ситно нарязана самардала и магданоз. Гарнирайте с лимон.

Пияните шишчета със самардала и пържени картофки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: