Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Пияни шишчета със самардала и пържени картофки

Пияни шишчета със самардала и пържени картофки

Пияни шишчета със самардала и пържени картофки5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"По правило алкохолът прави месото и жените по-хубави"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • червено вино - 200 мл
  • сол
  • бял пипер
  • самардала - 1 връзка
  • магданоз - 2 - 3 клончета
  • лимон
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • сирене - за поръсване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета. Сложете го в подходящ съд и го полейте с виното.

Овкусете със сол и добавете ситно нарязаната самардала. Поръсете с млян бял пипер. Оставете за около 30-40 минути, за да си поеме от маринатата.

Обелете картофите и ги нарежете на филийки. Измийте ги и ги подсушете. Изпържете ги в горещо олио до златисто. Поръсете с настъргано сирене.

Маринованото месо нанижете на дървени шишчета. Загрейте скарата и наредете шишчетата. Изпечете ги от всички страни до готовност.

Поднесете ги с пържени картофки със сирене и поръсени със ситно нарязана самардала и магданоз. Гарнирайте с лимон.

Пияните шишчета със самардала и пържени картофки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Оха ,чудесни са Браво Весе ,само ни изкушаваш !
09.04.2016 07:33
1
Мария Георгиева
Мария Георгиева
Чудесни шишчета. Скарата ни е любима.
09.04.2016 06:10
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Такива шишчета не отказвам,слагай една порция,Веси,че идвааааммм :)
08.04.2016 17:44
1