Яхния от спанак и свинско с варени картофи

NEVINEVI
Помощник Готвач
162
886
553
449
3
10/04/2016
"Кой да предположи, че спанакът така си подхожда със свинското!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 342
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри кубчета и ги сложете в подходяща тава. Овкусете със сол, черен пипер и малко олио. Покрийте с алуминиево фолио и изпечете на умерена фурна до омекване. Почистете, измийте и нарежете картофите на по-едри кубчета.

Сварете ги в подсолена вода до готовност. Отцедете водата и овкусете със сол и черен пипер. Почистете, измийте и нарежете лука и спанака. В подходяща тенджера запържете зеленчуците.

Когато течността се изпари прибавете брашното и запържете за кратко при непрекъснато бъркане. Добавете червения пипер и разбъркайте добре. Прибавете доматите и разбъркайте добре, за да не останат бучки от брашното.

Налейте около 300-400 мл вода, овкусете със сол, черен пипер и чубрица. Варите на слаб огън около 10-15 минути. После прибавете към ястието изпеченото месо. Оставете да поври на слаб огън за още 5-10 минути.

Сервирайте като по ръба на чинията сипете от варените картофи и в центъра сипете от яхнията. Поръсете готовата порция с нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 06:47
Понякога добавям и еднои или две листчета дафинов лист
0
0
Pressy
Pressy
10.04.2016 22:00
Мога да усетя от тук аромата ...ммм...
0
0